DVODNEVNI IZLET

  • trajanje: 2 dana
  • mjesta: Lipik, Brezina, Gaj, Brekinska

1. dan:

U malenom naselju Gaj, u blizini Lipika, započnite svoj dvodnevni posjet s molitvom u baroknoj župnoj crkvi sv. Katarine mučenice. Mise se tu održavaju svake nedjelje, a drugim danima se župna crkva može obići u dogovoru sa župnikom. Postoji i mogućnost za svetu ispovijed.

Nedaleko od Gaja, u malenom naselju Brezina koji je dio župe Gaj, nalazi se kapelica sv. Andrije, drvena kapelica koja je spomenik kulture. Tu se možete u miru sabrati i pomoliti. Svakako posjetite i crkvu sv.Mihovila u naselju Brekinska koja je smještena uz glavnu cestu. 

Ako ćete željeti, postoji mogućnost ručka u sklopu župnog doma u Gaju, samo je potrebno prethodno se dogovoriti sa župnikom. Dodatno imate mogućnost catering narudžbe iz restorana „Vrata Slavonije“.

Nakon ručka, na putu iz Gaja prema Lipiku, zastanite na ulazu u grad i posjetite državnu ergelu ovih plemenitih konja Lipicanaca.

2. dan:

Nakon noći prespavane u Lipiku, predlažemo vam da započnete svoj obilazak Lipika u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog gdje se nalazi čudesno sačuvani kip Gospe Fatimske. Oko crkve nalazi se križni put, a pored crkve je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. 

Kad ste u Lipiku, bila bi šteta propustiti i kupanje u toplicama i njihovoj ljekovitoj termalnoj vodi po kojoj je grad poznat već stoljećima. Prošetajte i prekrasnim lipičkim perivojem koji je zaštićeni spomenik parkovne kulture.

Za ručak probajte neke od lokalnih specijaliteta u restoranu Nada u Lipiku ili u nekom od drugih restorana na ovom području.

Prije povratka kući, svakako zastanite kod jezera Raminac. Ovdje se možete u tišini prošetati, sabrati svoje misli i zahvaliti Gospodinu na svim milostima. 

Karta lokacija

Comments are closed.